سایت پیشین دانشکده
​​​​​​​برای کسب آخرین اخبار و اطلاعیه‌های دانشکده در کانال ایتا به ما ملحق شوید.
@FWS_UT

آرشیو دفاعیات

مجلات مشترک دانشکده


Responsive Image
Responsive Image
Responsive Image

نشست ها و همایش ها

چهارمین کنفرانس دوسالانه مطالعات ایران معاصر

چهارمین کنفرانس دوسالانه مطالعات ایران معاصر

26 04 2025 13:10

کد خبر : 77886741

تعداد بازدید : 0

در دهه‌های گذشته، به‌ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، جریان شرق‌شناسی و ایران‌شناسی غالب در جهان، بیش از پیش، رنگ و بوی سیاسی به خود گرفته و در لباس آثار آکادمیک، تصویری مغایر با واقعیت را از ملت و کشور ایران ارائه میکند. در این رویکرد، پشتوانه کهن تاریخی و فرهنگ
غنی ملت ایران معمولاً نادیده گرفته میشود و بدون دسترسی مستقیم به موضوع مورد مطالعه و نیز بدون در نظر گرفتن متغیرهای فراوان و پیچیدگی های جامعه کنونی ایران، نظریه‌های بی‌پایه‌ای ترویج می‌شود. این روند در برخی محافل دانشگاهی غربی و بعضاً شرقی وارد شده و تبدیل به سنتی علمی شده است که وقتی در ریشه‌های آن دقت کنیم، در امتداد همان سنت شرق‌شناسی قرار می‌گیرد. از این‌رو و برای مقابله با این جریان و زدودن تحریفات و ارائة تصویر دقیق‌تر از ایران امروز، چندی است که دانشکده مطالعات جهان، دانشگاه تهران، وارد عرصه تولید علم و تربیت نیروی متخصص و تربیت دانشجویان غیرایرانی در حوزه مطالعات ایران معاصر شده است. این دانشکده از سال 1390 به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و اخیرا دکتری اقدام کرده است. دانشجویان با رویکردی میان رشته‌ای و با استفاده از منابع دست اول، علاوه بر فراگیری زبان فارسی، با تاریخ، جغرافیا، فرهنگ، اقتصاد، ادبیات و سیاست ایران معاصر آشنا می‌شوند. تجربه این دانشکده نشان داده است که حضور دانشجویان در کشور مورد مطالعه، مشاهدات عینی و مستقیم، آشنایی با زبان فارسی و شرکت در مباحثات مربوط به ایران با متخصصان این حوزه می‌تواند گفتمان، تصویر و زبان مربوط به ایران را در عرصه بین‌الملل به شکل چشم‌گیری بهبود بخشد و اصلاح کند و در نهایت، بر افکار عمومی، نهادهای تصمیم‌ساز و رسانه‌های غربی تاثیر گذارد. با توجه به رشد سریع و هدف‌مند برنامه‌های مطالعات خاورمیانه و ایران‌شناسی در دانشگاه‌های جهان و برگزاری کنفرانس‌های مطالعات ایران در سایر کشورها به‌خصوص اروپا و ایالات متحده به شکل مستمر و با اهداف سیاسی متفاوت، برگزاری کنفرانس دو سالانه مطالعات ایران معاصر توسط دانشکده مطالعات جهان از اهمیت خاصی برخوردار است، چرا که باعث میشود بسیاری از ایران پژوهان از سراسر جهان به ایران سفر کنند و بتوانند با مدرسان، پژوهشگران و محققان ایرانی از نزدیک آشنا شوند و تبادل اطلاعات نمایند. این آشنایی می‌تواند هم در حوزه روش تحقیق، امکان ارتباطات گسترده‌تری را بین ایران و محققان ایرانشناسی در سایر نقاط جهان فراهم آورد و هم برای آنان فرصتی برای دسترسی مستقیم و دست اول به منابع مطالعاتی ایجاد کند.

هزینه ثبت نام جهت شرکت در همایش برای دو روز یا ارائه مقاله: 800 هزار تومان

📆 5-6  آبان 1404

آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات 10 خرداد 1404

وب‌سایت همایش
https://iranianstudies.ut.ac.ir


محل برگزاری کنفرانس: دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران

مراکز مطالعاتی دانشکده مطالعات جهان

Responsive Image
Responsive Image
Responsive Image
Responsive Image
Responsive Image
Responsive Image
Responsive Image

درباره دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران 

اندیشه راه‌اندازی مرکزی دانشگاهی برای مطالعه کشورهای جهان در ایران، نخستین‌ بار در سال ۱۳۷۵ شکل‌گرفت. این ایده را دکتر سعیدرضا عاملی، استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران، مطرح کردند. سپس، با انتخاب همکارانی از دانشکده علوم اجتماعی، حقوق و علوم سیاسی، ادبیات و زبان‌های خارجی و هنرهای زیبا، با جدیت و تلاشی پیگیر حرکتی آغاز شد که نتیجه‌اش امروز در قالب دانشکده مطالعات جهان با روندی رو به رشد، خود را نشان می‌دهد. در آن زمان در مطالعات مقایسه‌ای، ۵۰ دانشگاه دنیا مطالعه شد. در همان آغاز، شش رشته کارشناسی مطالعات کشوری و منطقه‌ای و ۲۸ رشته کارشناسی‌ ارشد تدوین شد و در آغاز پیگیری این ایده، برنامه عملی روشنی با جزئیات کامل وجود داشت.

1320 دانشجوی داخلي
130 دانشجوی خارجي
775 دانش آموختگان
23 تعدادرشته٫مقطع
37 اساتيد