شبیه ساز سازمان ملل

30 11 2024 08:57

کد خبر : 28721912

تعداد بازدید : 167

دوره آماده‌سازی شبیه‌سازی سازمان ملل در دانشکده مطالعات جهان برگزار شد.
​​​​​​دو جلسه مقدماتی این دوره که در دو جلسه (23 و 25 مهر1403) برگزار شده بود جلسه سوم و نهایی خود را در تاریخ 23 آبان 1403 در تالار ملل دانشکده مطالعات جهان برگزار کرد.
سفیر، دکتر حافظ حاجی کریم جباری، برگزار کننده این نشست به طور خلاصه در خصوص این دوره توضیح دادند: در این نشست که متشکل از 18 هیات نمایندگی مشتمل بر 15 عضو شورای امنیت و 3 کشور ناظر ایران، فلسطین و رژیم اشغالگر قدس بود سعی کردیم تا جایی که برای ما مقدور و میسر بود شبیه به شورای امنیت برگزار شود.

تمامی هیات‌های نماینده سه سند تهیه کردند. یکی سخنرانی افتتاحیه در  شورای امنیت پیرامون موضوع فلسطین؛ یکی سخنرانی که حاوی مواضع هر کشور در این خصوص  و نهایتا پیشنهادشان برای یک قطعنامه نهایی بود.

تقریبا تمامی نشست به زبان انگلیسی برگزار شد. بعضی از نماینده‌ها نیز از زبانهای دیگری که جزو 6 زبان رسمی سازمان ملل است استفاده کردند (از قبیل فرانسوی، روسی، عربی و اسپانیایی) و ترجمه انگلیسی همه اینها از پیش بصورت دیجیتال در اختیار باقی نمایندگان قرار گرفته بود. در نهایت امیدواریم که تا اخر برنامه یک قطعنامه اجماعی از شورای امنیت پیرامون مساله غزه داشته باشیم.

ایشان در پایان سخنان خود افزودند امیدواریم دوستان از این رهگذر برداشت های مفیدی جهت زندگی حرفه ای آینده خود داشته باشند.  

دکتر عاملی، ضمن عرض تبریک به دانشکده مطالعات جهان و تمامی شرکت کنندگان و دست اندرکاران این نشست و تشکر ویژه از دکتر جباری که تجربه گران‌سنگ خود در زمینه سیاست خارجه و سازمان ملل را در اختیار دانشکده قرار دادند، حضور ایشان در مطالعات شناختی را یک سرمایه مضاعف برشمرد که امکان برگزاری این نوع کارگاه‌های شبیه‌سازی و سناریوپردازی در حوزه سیاست خارجی که برای ما بسیار حائز اهمیت است را فراهم می‌کند. رئیس دانشکده مطالعات جهان گفت: امروز سیاست خارجی به سمت یک سیاست خارجی محاسباتی حرکت کرده که طبیعتا سیاست خارجی محاسباتی با یک عدم قطعیتی مسیر خود را دنبال می کند و این مسیر از دل نظام داده ای که امروز ظرفیت بسیار بالایی است عبور می کند. ظرفیت اطلاعات اینترنت امروز به 175 زتابایت رسیده و این در حالیست که طبق محاسبات هوش مصنوعی یک زتابایت اطلاعات، معادل 800 تریلیون جلد کتاب 500 صفحه ای است. همچنین تعداد پارامترهایی که در خوانش داده دخالت داده می‌شود بین 500 میلیون تا یک تریلیارد پارامتر برآورد شده است. جهان ما جهان بسیار پارامتریکی است که با نگاه تک متغیره و چند متغیره قادر به تحلیل داده نیستیم. جهان تخصصی جدید یک جهان محاسباتی است که با ظرفیت نگاه کوانتومی باید به آن نگاه کرد. فیزیک کوانتوم با کمیت های ریز سرو کار دارد در مقابل فیزیک کلاسیک که با کمیت‌های بزرگ سروکار داشت؛ از آن تعبیر به کمیت‌های زیرمولکولی می‌شود که ریزتراشه‌های بسیاری را در فهم پدیده‌ها دخالت می‌دهد. در این جهانی که روزبه‌روز با سرعت هرچه بیشتر گسترده‌تر و پردامنه‌تر می‌شود؛ برای اینکه بتوانیم در مقابل شرایطی که برای ما بوجود می‌آید سیاست درستی را اتخاذ کنیم نیازمند این هستیم که خودمان را به واقعیت نزدیک کنیم. دکتر جباری به‌خوبی این شبیه‌سازی را در خصوص شورای امنیت سازمان ملل انجام دادند و نمایندگان 5 عضو ثابت و 10 عضو متغیر و 3 کشور ناظر را به‌خوبی ایجاد کردند و از آن مهمتر محتوایی بود که با سناریوپردازی در این فضا چرخش پیدا کرد. و این سناریوپردازی در نظام داده‌کاوی دقیقا برمی‌گردد به همان تعداد پارامترهایی که ما در فهم مساله دخالت می‌دهیم. صنعت VR (Virtual Reality) یا واقعیت مجازی در این شبیه‌سازی بسیار دخالت دارد و شما باید کامل خودتان را در آن فضا تجسم کنید تا بتوانید کنش‌ها و واکنش‌های طبیعی از خود نشان دهید و هرچه این فضا تصنعی باشد از معنای واقعی آن اتفاق دورتر هستیم.  نکته اینجاست که در این شبیه‌سازی‌ها باید دقت کنیم در نقش خود بیش از حد فرو نرویم و یادمان باشد که این نقش واقعی نبوده و تمام که شد باید در نقش دیگری ظاهر شویم. در واقع باید این پارادوکس را در خود تقویت کنیم که اگر در نقش اسرائیل ظاهر شدیم بتوانیم بعد از آن در نقش فلسطین نیز نقش ایفا کنیم.

در پایان دکتر عاملی از دکتر روح اله حسینی که در برگزاری این برنامه همت ورزید تشکر کرد و اظهار امیدواری کرد این نوع جلسات با تداوم حضور دکتر جباری در دانشکده ادامه یابد. ایشان همچنین از حضور و همکاری دانشجویان دانشگاه‌های دیگر در این برنامه بسیار ابراز خرسندی کرد و افزود دانشجویان سرمایه‌های انسانی ما هستند که قابلیت تبدیل شدن به سرمایه اجتماعی را دارند و بنیان این اتفاق را همکاری بین رشته‌ای دانست.