Print
اهدای 80 جلد کتاب توسط سفیر بولیوی به کتابخانه دانشکده مطالعات جهان - دانشکده مطالعات جهان fws
اهدای 80 جلد کتاب توسط سفیر بولیوی به کتابخانه دانشکده مطالعات جهان
01 02 2025 13:19
News Code : 46688696
View Count : 238
اهدای 80 جلد کتاب توسط سفیر بولیوی به کتابخانه دانشکده مطالعات جهان
در این مراسم دکتر عاملی تاکید کرد: بشریت به سمت بلوغی در حرکت است که در آن، دنیای منهای استعمار و زور و قلدری و جهان آرامتری را تجربه کنیم.
سفیر بولیوی در ایران حدود 80 جلد کتاب از کتابخانه شخصی خود را به دانشکده مطالعات جهان اهدا کرد.
این کتابها که بیشتر حول محور سیاست، اقتصاد و فرهنگ کشورهای آمریکای لاتین هستند روز چهارشنبه 10 بهمن 1403 به کتابخانه دانشکده مطالعات جهان اهدا شدند.
جناب آقای دکتر عاملی در ابتدای سخنان خود از سفیر بولیوی که در انتهای ماموریت در ایران از کتابخانه شخصی خود مجموعه نفیس و ارزشمندی را به دانشگاه تهران هدیه کرد تشکر و قدردانی نمود و همچنین از جناب آقای دکتر اسدی از وزارت خارجه، و سرکار خانم دکتر حق روستا میزبان این نشست و سرکار خانم دکتر افکاری رئیس کتابخانه که در این رویداد مهم حضور داشتند نیز تشکر کرد و کتاب را سرمایه بزرگی دانست که از مسیر شناخت فرهنگ و تمدن باعث پیوند ملتها میشود. وی ضمن اشاره به قدمت چهل و پنج ساله پیروزی انقلاب اسلامی ایران، پایداری دویست ساله انقلاب بولیوی را یک ارزش بزرگ خواند که در برابر مداخلات دنیای استعمار که برای منحرف کردن و ناپایداری انقلابها از هیچ تلاشی فروگذار نمیکنند به خوبی ایستادگی کرده است. وی در ادامه از سخنان رهبر معظم انقلاب یاد کرد و گفت ایشان استعمار را بر سه نوع می دانند: استعمار جغرافیایی، استعمار فرهنگی و استعمار هویتی؛ که هر سه تجربه تلخی را رقم میزند که بدلیل مداخلات زورگویانه دنیای استعمار بوجود میآید.
دکتر عاملی در ادامه اظهار امیدواری کرد بشریت به سمت بلوغی در حرکت است که در آن دنیای منهای استعمار و زور و قلدری حاکم باشد و جهان آرامتری را تجربه کنیم.
وی تحریم را یکی از ابزارهای غیرقانونی برشمرد که دولتهای استعماری از آن استفاده میکنند و گفت تحریم به سبب هزینه سنگینی که برای مردم ایجاد میکند کاری غیرقانونی است که باید از منظر حقوقی و قانونی با آن مواجه شد و امیدواریم جهانی که در آن از حقوق بشر و قانون صحبت میشود منجر به دنیای منهای تحریم شود.
رئیس دانشکده مطالعات جهان در انتهای سخنان خود ضمن تبریک دویستمین سالگرد پیروزی انقلاب بولیوی به سفیر محترم و مردم شریف بولیوی و همچنین تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، این کتابها را که ناظر بر تاریخ دویست ساله اخیر بولیوی هست بسیار ارزشمند برشمرد و افزود اگرچه روابط رسمی ایران و بولیوی قدمت زیادی ندارد اما روابط فرهنگی این دو کشور تاریخچهای طولانی دارد و گواه این امر است که هر دو کشور و دو ملت به تقویت رابطه اهتمام داشتند و امیدواریم شاهد عمیقتر شدن و چندوجهی شدن هرچه بیشتر این رابطه باشیم و همچنین امیدواریم از دوره ماموریت خود در تهران خاطرۀ خوبی داشته باشید و دوباره بتوانیم در آینده میزبان شما باشیم.
خانم "رومینا گوادالوپه پرز راموس" ضمن تشکر و ابراز خرسندی از فرصت اهدای کتابخانه شخصی خود به دانشگاه گفت: آگوست امسال دویستمین سالگرد پیروزی انقلاب بولیوی است و به همین مناسبت این مجموعه کتب که مورد تصویب ریاست جمهوری این کشور قرار گرفته به همراه یک نقشه که کشور بولیوی را در سال 1825 نشان میدهد را برای اهدا به این کتابخانه انتخاب کرده است و افزود نقشه کشور بولیوی زمانی را نشان میدهد که سرزمین بولیوی در مقایسه با نقشه فعلی، سرزمین پهناورتری داشت ولی در مبارزه با امپریالیسم انگلیس مقداری از این سرزمین را از دست داد.
وی در ادامه درخصوص موقعیت جغرافیایی و استراتژیک بخشهایی که از کشورش جدا شدند و چگونگی این اتفاقات توضیحاتی را ارائه داد و افزود در این خصوص کتابهایی در بین کتب اهدایی وجود دارد که میتواند منبع خوبی برای دانشجویان و علاقمندان به این حوزه باشد. همچنین در بین این مجموعه اهدایی، کتابهایی نیز راجع به هویت ملی مردم بولیوی بهخصوص بحث چندملیتی بودن گروههای مردم بومی وجود دارد که میتواند مورد بهرهبردای دانشجویان و علاقمندان قرار گیرد.
سفیر بولیوی با اشاره به چند کتابی که در بین کتب اهدایی به صورت ایستاده خودنمایی میکرد گفت این کتابها نتیجه یک پژوهش در خصوص سیاستهای نئولیبرالی که علیه بولیوی اتخاذ شده بود، است که شخص بنده چون در کمیسیون مجلس هم بودم؛ در انجام این پژوهش نقش داشتم.
وی در انتهای سخنانش اظهار امیدواری کرد که این مجموعه مورد استفاده و بهرهبرداری مفید دانشجویان، اساتید و علاقمندان قرار گیرد.
خانم رومینا گوادالوپه گفت: با خاطرات خوبی از مردم عزیز ایران و مقامات و اساتید محترم دانشگاه در حال ترک این کشور هستم. در انتها به رسم یادبود ایشان سمبل کشور بولیوی را به دانشکده اهدا کرد.
لوح تقدیر و هدیهای نیز به رسم یادبود از سمت دانشکده به سفیر بولیوی اهدا شد.