کنشگران بیپروا جدیدترین اثر دکتر ایوبی - دانشکده مطالعات جهان fws
معرفی کتاب کنشگران بیپروا اثر جدید دکتر حجتالله ایوبی
کنشگران بیپروا جدیدترین اثر دکتر ایوبی
19 10 2024 04:40
کد خبر : 17647041
تعداد بازدید : 582
جامعهشناسی آلن تورن را میتوان جامعهشناسی سوژه نامید. شاید بتوان او را جامعهشناس فردا نیز دانست. در هر صورت خودش را جامعهشناسی میداند که از قرن گذشته خود را به آستانۀ قرن جدید رسانده است. او قرن جدید را صرفا گذر از یک سده به سدۀ دیگری نمیداند. بلکه معتقد به گذار از یک جامعه به جامعهای دیگر است. همانگونه که گذار جامعۀ کشاورزی و دینی به جامعۀ سیاسی و صنعتی یک تحول واقعی در عرصههای گوناگون زندگی است، اینک نیز چنین واقعۀ مهمی در حال رخ دادن است.
تورن جامعۀ صنعتی یا مدرن را پایان یافته میداند، جامعهای برپایۀ خردگرایی و راسیونالیسم خشک و سودمحور بنیان شده بود. جامعه تولیدبنیان گذشته، جای خود را به جامعهای مصرفبن داده است. نهادهای میانجی و جامعۀ مدنی رو به افول و نبرد طبقاتی ناپدید میشود. نابرابریهای کلان طبقاتی گذشته جای خود را به نابرابریهای خرد و فردی میدهد. در جامعۀ صنعتی تولیدپایه، کارگران قهرمانان آن روزگار بودند. احزاب سیاسی و سندیکاها، کارگردانان اصلی جنبشهای سیاسی و اجتماعی روزگار پیشین بودند، اما با گذر از شکافهای اقتصادی و اجتماعی این نهادها کارویژههای پیشین خود را از دست دادهاند. سوژۀ آلن تورن دیگر حاضر نیست به خاطر منافع کلان احزاب و نهادهای مدنی از خود بگذرد. سوژۀ امروز بهجای بازیگری نقشهای از پیش تعیین شده، در پی کارگردانی است. او میخواهد زموم امورش را خود بهدست گیرد و میانجیهای پیشین را برنمیتابد.
در چنین جامعهای دولت مفهوم دیگری مییابد. رابطۀ دولت و جامعه باید دگرگون شود. تا کنون جامعه در خدمت دولت بود و دولتهای ملی به نام مفاهیمی فرااجتماعی حکم میراندند. اینک روزگاری است که دولتها باید در خدمت جامعه باشند.
به گزارش رسانه فرهنگ شهروندی؛ دکتر ایوبی درباره اثر جدید خود میگوید:
آلن تورن جامعهشناس بزرگ فرانسوی حدود دو دهه با چندین کتاب، مقاله و آثار متعدد کوشید جامعه جدید و تفاوت بنیادین کنش در قرن بیست و یکم را تشریح کند. قرن کنشگرانی که بیپروا در تلاشاند خود را بازیابند. تلاشگرانی که دیگر پروای کنش در چارچوب هیاهوی نظم اجتماعی خودساخته را ندارند. او دوران جدید را بر خلاف قرن صنعتی، روزگار بازگشت عشق و عاطفه و احساس به متن جامعه میداند. جامعه ارتباطات فرامدرن جامعه به رسمیت شناختن دیگری با همه تفاوتهایش است. جامعهای که زنان به عنوان نماد عاطفه و احساس از کارگردانان اصلی آن میباشند. در این کتاب پس از چند سال مطالعه آثار آلن تورن کوشیدم اندیشههای متفاوت تورن را به بیانی ساده شرح دهم. امید است که مفید باشد و مقبول افتد.
این اثر توسط نشر ثالث در قطع رقعی، به شماره شابک 7-093-384-622-978 در 152صفحه به خوانندگان عرضه شده است.