همایش بین‌المللی چشم‌انداز نظام قدرت جهانی در روز دوشنبه ۸ اسفند ۱۴۰۱ در دو نشست موازی فارسی و انگلیسی (در مجموع ۶ نشست) در دانشکدة مطالعات جهان برگزار شد.

مراسم افتتاحیة این همایش سه سخنران داشت.

دکتر محمد سمیعی، رئیس دانشکدة مطالعات جهان و دبیر علمی همایش، نخستین سخنران مراسم افتتاحیه بود. دکتر سمیعی سخنان خود را با شکرگزاری از سرگیری برگزاری همایش‌ها به‌صورت حضوری، پس از محدودیت‌های دوران همه‌گیری کرونا، آغاز کرد و گفت: «سنگ بنای دانشکدة مطالعات جهان از همان آغاز تأسیس به‌همت جناب آقای دکتر عاملی، با عنایت ویژه به فعالیت‌های بین‌المللی گذاشته شده است. علی‌رغم محدودیت‌ها در دوران کرونا، این دوران در دانشکدة مطالعات جهان با برگزاری میزگردها، نشست‌ها و همایش‌های بین‌المللی به‌طور مجازی و برخط، دورانی پربار، به‌لحاظ کمّی و کیفی، بود.» دکتر سمیعی اهم این همایش‌های بین‌المللی را چنین برشمرد: شهریور ۱۴۰۰، دومین همایش بین‌المللی مطالعات چین؛ مهر ۱۴۰۰، سومین همایش بین‌المللی صلح و حل منازعه؛ آبان ۱۴۰۰، دومین همایش بین‌المللی مطالعات ایران معاصر؛ اسفند ۱۴۰۰، همایش بین‌المللی تحولات جهانی در عصر کرونا و پساکرونا؛ اردیبهشت ۱۴۰۱، همایش بین‌المللی بازنمود اپیدمی‌ها در ادبیات و سینما.

دکتر سمیعی همچنین، به سلسله‌سخنرانی‌های دکتر جواد ظریف، دانشیار دانشکدة مطالعات جهان، در تابستان ۱۳۹۹، دربارة منابع جدید و جابه‌جایی‌های قدرت در جهان اشاره داشت و گفت: «به پیشنهاد جناب آقای دکتر ظریف، رشتة کارشناسی‌ارشد نظام قدرت جهانی نیز در دانشکدة مطالعات جهان دایر شده که در دفترچة سازمان سنجش در سال ۱۴۰۲ وارد خواهد شد و نخستین دانشجویان خود را در مهر ۱۴۰۳ خواهد پذیرفت.»

انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا، موضوع چند سخنرانی دیگر در سال ۱۳۹۹ در دانشکدة مطالعات جهان بود.

رئیس دانشکدة مطالعات جهان، همکاری با مراکز و مؤسسات مستقر در دانشکده ازجمله مرکز مطالعات فضای مجازی، انجمن ایرانی مطالعات جهان، کرسی یونسکو در فرهنگ و فضای مجازی: دوفضایی‌شدن جهان، مرکز پژوهشی کشورهای اسپانیایی‌زبان، و مؤسسة مطالعات امریکای شمالی و اروپا، و مرکز مطالعات دینی را از دیگر ابعاد فعالیت‌ها در دانشکدة مطالعات جهان برشمرد که بدون وقفه، حتی در دوران رکود فعالیت‌ها، به‌دلیل محدودیت‌های همه‌گیری کووید۱۹، با قوت در دانشکده فعالیت داشته‌اند.

دکتر سمیعی با ابراز خرسندی مجدد از ازسرگیری برگزاری همایش‌ها و نشست‌ها به‌صورت حضوری، اهمیت و امکانات برگزاری مجازی را نیز از قلم نینداخت و گفت: «در این همایش نیز صرفاً برای مخاطبان و سخنرانان غیرایرانی، امکان مشارکت غیرحضوری در زوم فراهم شده است.»

رئیس دانشکدة مطالعات جهان به سه همایش پیش‌روی دانشکده، در سال ۱۴۰۲ نیز اشاره کرد: در اردیبهشت ۱۴۰۲، نخستین همایش دوسالانه و بین‌المللی مطالعات فرانسه در دوران معاصر (پایان مهلت ارسال چکیده، https://collokdiran.ut.ac.ir/)؛ در خرداد ۱۴۰۲، چهارمین همایش بین‌المللی صلح و حل منازعه (درحال دریافت چکیده، https://icpcr.ut.ac.ir/?lang=fa)؛ در آبان ۱۴۰۲، سومین همایش بین‌المللی مطالعات ایران معاصر (درحال دریافت چکیده، https://iranianstudies.ut.ac.ir/).

دکتر سمیعی با بیان این مقدمه، به «همایش بین‌المللی چشم‌انداز نظام قدرت جهانی» پرداخت و گفت: «برای این همایش ۲۰۰ چکیده، به دو زبان فارسی و انگلیسی، از ده کشور ارسال شده بود که مقالات پژوهشگرانی از کانادا، استرالیا، هند، میانمار، ازبکستان، لهستان، روسیه و کرة جنوبی پس از داوری علمی پذیرفته شد. در مجموع، ۲۰ چکیده به زبان فارسی و ۱۹ چکیده به زبان انگلیسی برای ارائه در همایش انتخاب شده است.»

«مسائل نظری و موضوعات جهانی» با عناوین متنوعی چون محیط‌زیست، امنیت غذایی، امنیت انرژی، فناوری‌های نوین ارتباطی، و تروریسم؛ «جایگاه کشورها و مناطق مختلف در نظام قدرت جهانی»، شامل غرب آسیا (خاورمیانه)، آسیای مرکزی و امریکای لاتین، هند، چین، روسیه، اوکراین، و امریکا؛ «ایران و چشم‌انداز نظام قدرت جهانی»، روابط ایران با چین، اسرائیل و احتمال حملة نظامی آن به ایران، و سازمان همکاری شانگهای، سه موضوع شش نشست تخصصی این همایش به دو زبان فارسی و انگلیسی بود.

دکتر سمیعی سخنان خود را چنین خاتمه بخشید: «اهمیت رصد و تحلیل تغییرات تحولات نظام قدرت جهانی برای ما دانشگاهیان و برای کشورمان، جمهوری اسلامی ایران، و برای هر اندیشمند و متفکری اهمیت بسیاری دارد. ما باید از جایگاه خود در توازن قدرت در نظام قدرت جهانی همواره آگاه باشیم و نباید با ذهنیت‌های جنگ سرد، مسائل امروز را تحلیل کرد، همان‌طور که آینده و برنامه‌ریزی‌های خود را باید فراخور تحولات درحال وقوع به‌انجام رساند. اهمیت این همایش نیز با همکاری انجمن ایرانی مطالعات جهان، پرداختن به این مهم است.»

دکتر سعیدرضا عاملی، رئیس همایش، نخستین سخنران کلیدی این همایش بود. دکتر عاملی بررسی نظام جهانی را در دو چشم‌انداز در خور طرح دانست: از منظر کشورهای دارای قدرت و اثرگذاری جهانی (ازجمله کشورهای سنتی نظیر امریکا، اروپا و روسیه و قدرت‌های نوظهوری چون برزیل، هند، اندونزی، چین، آفریقای جنوبی که کشورهای بریکس نام گرفته‌اند)، و از منظر تمرکز جهان به‌منزلة پیوستاری یکپارچه به قدرت و چالش‌های قدرت جهان.

دکتر عاملی به «قدرت جهان» اشاره کرد که نخبگان و مردم جهان و جامعه آن را شکل می‌دهند و سخنان خود را بیشتر متمرکز بر این منظر کرد و قدرت و بی‌قدرتی انسان را به‌واسطة نیروهای بزرگ جهانی متأثر از عوامل زیر بشمرد:

  • نوسان در جوامع (مشتمل بر افزایش جمعیت سالخورده، مهاجرت اجتماعی، افزایش تنهایی، تشدید قومیت‌گرایی و قبیله‌گرایی، و سیالیت هویت)
  • شتاب در فناوری (فناوری لزوماً خیر و بهجت برای بشریت به‌همراه ندارد. فراگیری فناوری با ۱۴ میلیارد ابزار وصل به انسان‌ها، اشیا، فعالیت‌ها و اطلاعات؛ پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۳۰ به ۳۰ میلیارد برسد. فناوری‌های مستغرق‌کننده در تلاش برای نزدیک‌کردن فضای دوم به فضای اول، درکنار واقعیت گسترده و واقعیت مجازی؛ پیشرفت‌های هوش مصنوعی و رایانش کوانتومی؛ افزایش اتوماسیون؛ و عوارض فناوری از موارد بشمرده شده است.)
  • نابرابری‌ها و فرصت‌ها (ظهور و سقوط طبقة متوسط به‌عنوان طبقه‌ای اجتماعی و نه لزوماً مالی، تغییر قدرت مشاغل مبتنی بر فناوری‌های نو، اختلاف ثروت نسلی، آثار تورم، ساختارهای ارزش‌های جایگزین که والدین را با شوک اجتماعی همراه کرده است.)
  • فجایع محیط‌زیستی (گرمایش زمین با یک‌ونیم درجه افزایش، طرز تفکر سبزتر، توسعة بیش از حد و تخریب روستاها و جنگل‌ها)
  • انشقاق‌های سیاسی (جهانی‌شدن، معضلات امنیتی، بازاندیشی نهادسازی در سطح جهانی، افزایش درگیری‌های ژئوپلیتیکی، نابرابری ریشه‌دار و تاریخی)
  • رفاه (بحران روبه‌رشد سلامت روان، نابرابری‌های روش‌مند درمان، ادغام بهداشت و درمان و فناوری).

این استاد علوم ارتباطات از هشت چالش مهم جهانی و ناظر بر «قدرت جهان» و مسائل مهم جوامع انسانی سخن گفت:

  1. چالش نگرشی دوفضایی‌شدن انسان امروز؛ انسانی که پا در زمین و دل و جان در فضا دارد. ازجمله تغییرات رخ‌داده در هستی انسان دوفضایی‌شده عبارت است از رفاه‌زدگی و افزایش توقعات از زندگی و افزایش احساس فقر، انتقال قدرت از حاکمیت‌ها به افراد، ذهنیت‌های جدید حاصل از پخش‌شدن انسان در جهانِ داده‌ای بدون ایجاد مسیر قطعی در ذهن، تحرک‌پذیری و کنده‌شدن از مکان (مکان ثابت است ولی فضا ثابت نیست)، برون‌سپاری ذهن و وابستگی به فناوری، ناپایداری و تغییرپذیری هویت، خودمحوری و تنهاشدن، قبیله‌گرایی و انشقاق‌پذیری و پیامد هوش مصنوعی.
  2. نقش فناوری در افزایش تسهیلات و پیشرفت و درعین‌حال افزایش تنهاشدگی انسان. انسان در ذیل هوش مصنوعی احساس نداشتن یافته است. بر پایة برآوردها، هوش مصنوعی ۳ تا ۴ درصد ذهن انسان را بازتولید می‌کند ولی ذهن فعال هوش مصنوعی بسیار قوی‌تر از هوش انسانی عمل می‌کند. هوش مصنوعی تراکم داده‌ها و تراکم ظرفیت‌های جهانی را در خود جمع کرده است. لذا، هوش مصنوعی، هم‌زمان قدرت آزادی از محدودیت‌های گذشته را عطا می‌کند، و در عین حال، مخاطره‌ای جدی برای آزادی بر نگرش، سبک زندگی و نوع هستی‌انسان محسوب می‌شود. ۴۰ درصد اطلاعات در فضای مجازی گمراه‌کننده و نادرست است.
  3. پیری جمعیت، بحران غذا و فروپاشی خانواده. بر اساس گزارش دلویته، تا سال ۲۰۲۵، افراد بالای ۶۵ سال در جهان حدود ۸۴۰ میلیون نفر (۱۱ درصد جمعیت جهان و ۲۱ درصد جمعیت اروپا) خواهند بود. از ۱ میلیارد نفر افزایش جمعیت در سال ۲۰۲۵، ۳۰۰ میلیون نفر ۶۵ سال به بالا خواهند بود. رشد جابه‌جایی جمعیت نیز مطرح است. با رشد باروری در آفریقا، ۲۵ درصد جمعیت در آفریقا خواهند بود، درحالی‌که تراکم منابع و امکانات همچنان در شمال باقی است.

در جهان، یک‌سوم کودکان در محرومیت شدید به‌سر می‌برند، ۱۵ درصد کودکان از دو محرومیت، ۳ درصد از سه محرومت و کمتر از ۱درصد از چهار تا پنج محرومیت در رنج هستند. کمی بیش از نیمی از کودکان جهان دچار محرومیت هستند. از هر سه کودک زیر ۵ سال، دو کودک (۴۷۸ میلیون کودک) فقر غذایی دارند. از هر سه کودک زیر ۵ سال، یک کودک (۲۰۲ میلیون کودک) با فقر غذایی شدید زندگی می‌کنند.

خانواده نیز دچار بحران‌های شدیدی است که از همه مهم‌تر بحران فراگیر طلاق است. میانگین مدت ازدواج دوم در مردان ۳/۷ سال و در زنان ۸/۶ سال است. کمترین آمار طلاق در گواتمالا بوده است. میانگین اولین طلاق در زوج‌های جوان ۳۰ سالگی است. در امریکا، تقریباً ۴۵ درصد ازدواج‌های اول به طلاق ختم می‌شود که میانگین هزینة آن ۱۵ هزار دلار است. ۷۶ درصد امریکایی‌ها طلاق را به‌لحاظ اخلاقی قبول دارند (اخطار پذیرش اجتماعی طلاق). از هر سه طلاق، یک طلاق با روابط اینترنتی شروع شده است.

  1. تخریب و آلودگی محیط‌زیست که بزرگ‌ترین مشکل جهان و مخاطره برای سلامت انسان است. در سال ۲۰۲۳، مجمع جهانی اقتصاد، در دو سطح، چالش‌های جهانی را بررسی کرده است؛ یکی در سطح دوران پساکووید، و دومی طی ده سال آینده. بنا به اعلام این مجمع، در ده سال آینده چالش محیط‌زیست نخستین چالش جهانی خواهد بود. چالش دوم تأمین هزینه‌های زندگی است.
  2. افزایش تورم همراه ‌با رکود اقتصادی، به‌خصوص در دوران پساکووید۱۹. تخمین‌زده می‌شود که قیمت انرژی در سال ۲۰۲۳، در مقایسه با ژانویة ۲۰۲۲، ۴۶ درصد بیشتر از میانگین شود. در کشورهای اروپایی تا ۴ برابر افزایش داشته است. پیش‌بینی می‌شود رشد اقتصادی جهانی در سال ۲۰۲۳، ۷/۲ درصد کاهش یابد. پیش‌بینی‌های اخیر صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد که تورم جهانی از تقریباً ۹ درصد در سال ۲۰۲۲، به ۵/۶ درصد در سال ۲۰۲۳ و ۱/۴ درصد در سال ۲۰۲۴ برسد. بدهکارترشدن خانواده و کوچک‌شدن سبد زندگی امری است که در جهان اتفاق افتاده است.
  3. کاهش سرمایة اجتماعی ناشی از فقر و عدم‌توازن با تأکید بر ضعیف‌شدن امید به آینده، هم‌دلی و هم‌بستگی. ۸۰ درصد احساس می‌کنند که به‌سمت فاجعة محیط‌زیستی پیش می‌رویم. ۸۳ درصد معتقدند برای تصمیم دربارة سلامت شخصی، به آزادی عمل بیشتری نیاز دارند. ۷۳ درصد آرزو دارند بر سرعت سپری‌شدن زندگی خود کنترل بیشتری داشته باشند. با رشد فناوری، زندگی نیز سرعت پیدا کرده است. طبق آمارهای OECD، تا سال ۲۰۲۰، ۸/۱ میلیارد نفر (۲۳ درصد جمعیت جهان) در بسترهای شکننده با شرایط حاکمیتی، امنیتی، اجتماعی، محیطی و اقتصادی ضعیف زندگی کرده‌اند. جامعة ناراحت بزرگی در جهان شکل گرفته است که مسئلة جهانی بزرگی است.
  4. سلامت در پساکووید۱۹٫ در سال ۲۰۲۳، ۹/۱ میلیون نفر در گروه سنی ۵ تا ۲۴ سال، از دنیا رفته‌اند. در سال ۲۰۲۱، ۵ میلیون کودک زیر ۵ سال جان خود را از دست داده‌اند. مرگ اطفال همچنان مسئلة بزرگ جهانی باقی است. در ۲۵ سال آینده، احتمال بروز بیماری‌های همه‌گیر جهانی ۴۷ تا ۵۷ درصد وجود دارد. به پیش‌بینی کارشناسان، بیماری‌های غیرواگیر نظیر بیماری‌های قلبی و عروقی، تا سال ۲۰۴۰، ۸۰ درصد مرگ را در کشورهای کم‌درآمد در پی خواهد داشت. این رقم در سال ۱۹۹۰، ۲۵ درصد بوده است. هزینه‌های مرتبط با بیماری‌های روانی نیز افزایش خواهد داشت و تا ۲۰ سال آینده به ۱۶ تریلیون دلار خواهد رسید.
  5. پنهان‌شدن جنگ در تصویر دموکراسی و ظهور دموکراسی‌خواهی‌های زوری. در انقلاب‌های رنگین و مسائل اخیر در کشور، با طرح مطالبة دموکراسی، خشونت‌های نمادین ترویج می‌شود.

دکتر عاملی در جمع‌بندی سخنان خود راه‌حل این چالش‌ها را استفاده از لایة مردمی و نخبگانی دانست تا بتوان با خلاقیت مسائل را حل کرد و گرفت: «به‌عنوان فردی که تفکر الهی را دنبال می‌کنم، معتقدم که بسیاری از چالش‌هایی بزرگ در بازگشت به دین و توجه به نگاه جامع‌نگر خداوند به زندگی بشر رفع‌شدنی است. تا به این نگاه برنگردیم، داستان فیل مولاناست. هر بار تصویری از این فیل مسائل جهان و حل مسائل جهان شکل می‌گیرد ولی فیل واقعی نیست.»

سخنران کلیدی دوم این نشست پروفسور آرتور آسا برگر، استاد دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو، بود.

فیلم مراسم افتتاحیه در آدرس  زیر در دسترس علاقه‌مندان است.

https://aparat.com/v/W3dgY

پس از مراسم افتتاحیه، شش نشست‌های همایش در قالب سه نشست موازی فارسی و انگلیسی به شرح زیر برگزار شد.

نشست ۱: مباحث نظری (تالار حنانه: ۱۲:۰۰-۱۰:۰۰)

مدیر نشست:  دکتر علی‌اکبر علیخانی

نظام بینالملل؛ گذار به کدام سو؟

دکتر مهدی سنایی، دانشیار دانشکدة مطالعات جهان دانشگاه تهران

فراساختار و بی‌نظمی منطقه‌ای؛ عبور از سیستم تابع منطقه‌ای ساختار دو قطبی؛ شکل‌بندی‌های امنیت منطقه‌ای در سال‌های بعد از جنگ سرد

دکتر ابراهیم متقی،‌ استاد روابط بین الملل، دانشگاه تهران

تحول در نظام قدرت جهانی و تغییر در منابع قدرت هنجاری

دکتر طیبه واعظی، استادیار گروه مطالعات منطقه‌ای، دانشگاه تهران

مریم ایران‌نژاد پاریزی، دانشجوی کارشناسی‌ارشد مطالعات امریکای شمالی،‌ دانشگاه تهران

تبیین جهان در حال گذار از منظر مکتب چینی روابط بینالملل

دکتر نوذر شفیعی، دانشیار گروه مطالعات منطقه‌ای، دانشگاه تهران

چارچوب نظری مراکز جدید قدرت در نظام بین‌الملل

دکتر حسین دهشیار، استاد دانشگاه علامه طباطبایی

نقش انرژی در نظم نوین جهانیِ پساجنگ اوکراین

دکتر عباس ملکی ، استاد سیاستگذاری انرژی، دانشگاه صنعتی شریف

مریم هاشمی‌نژاد، کارشناس ارشد مطالعات منطقه‌ای، دانشگاه علامه طباطبائی

تغییر اقلیم و تأثیر آن بر نظام امنیت غذایی بین‌الملل (مطالعة موردی اتحادیة اروپا)

دکتر رکسانا نیکنامی، استادیار گروه مطالعات منطقه‌ای، دانشگاه تهران

پرسش و پاسخ
نماز و ناهار

Session 2: Iran & the Global Power System (Melal Hall: 10:00-12:00)

Chair: Dr. Mahdi Ahouei

An Iranian Land Bridge to China

Dr. Tim Anderson

Centre for Counter Hegemonic Studies, Sydney, Australia

Cyberspace as a New Realm for Confrontation: How Hashtag Activism and Cyber Narratives Shape Global Perception of Social Movements in Iran?

Dr. Zeinab Ghasemi Tari, Assistant Professor, Faculty of World Studies, University of Tehran, Iran

Global Power Transition: Middle Eastern Reactions and Implications for Iran

Dr. Mohammad Soltaninejad, Assistant Professor, Faculty of World Studies, University of Tehran, Iran

Iranian Foreign Policy in the Caspian Sea; Perspective for Energy Cooperation with the EU under the Raisi Presidency

Dr. Hamed Kazemzadeh, University of Ottawa, Canada

Iran between US and China in Present Era

Dr. Vinod Kumar, Researcher at Center for West Asian Studies, School of International Studies, Jawaharlal Nehru University, New Delhi, India

Hashtag Feminism & its Counter-Activism in Iran: A Thematic Analysis of Iranian Tweets Post Mahsa Amini

Dr. Zohreh Nosrat Kharazmi, Assistant Professor, Faculty of World Studies, University of Tehran, Iran

Prospects for Iran in the SCO

Dr. Guzal Olimovna, Head of the Department Political Foundations of Public Administration, Academy of Public Administration, Republic of Uzbekistan

Q & A

Prayers & Lunch

نشست ۳: کشورها و مناطق (تالار حنانه: ۱۵:۳۰-۱۳:۳۰)

مدیر نشست: دکتر رضا دهقانی

تقویت دیپلماسی؛ تنها راه مقابله با مسابقة تسلیحاتی در غرب آسیا

دکتر جواد شعرباف، استادیار مطالعات غرب آسیا، دانشکدة مطالعات جهان،‌ دانشگاه تهران

ادراک هند از آیندة روابط بین‌الملل و رویکرد تعهد چندگانه: تحلیلی از تصمیم‌های اخیر هند در حوزة سیاست خارجی

دکتر مازیار مظفری فلارتی، استادیار مطالعات جنوب و شرق آسیا و اقیانوسیه، دانشکدة مطالعات جهان، دانشگاه تهران

امیرمحسن شاه‌شرقی، دانشجوی دکتری مطالعات هند، دانشکدة مطالعات جهان، دانشگاه تهران

بحران‌های محیط‌زیستی، نظم سیاسی منطقه‌ای و آیندة خاورمیانه

دکتر حجت کاظمی، عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی، دانشگاه تهران

حکمرانی جهانی و مسئلة انقلاب در خاورمیانه

دکتر سیامک بهرامی، استادیار گروه علوم سیاسی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی

الگوی گذار قدرت و جایگاه چین در تحول نظام بینالملل

دکتر بهاره سازمند، دانشیار گروه مطالعات منطقه‌ای، دانشگاه تهران

جنگ روسیه و اوکراین: بازگشت به قدرت سخت در نظام بینالملل

دکتر سیداحمد فاطمی‌نژاد، استادیار روابط بین‌الملل دانشگاه فردوسی مشهد

مدل سنجش موقعیت هژمونی آمریکا و برآورد آیندة نظم بینالملل

دکتر علیرضا خسروی، استادیار روابط بین الملل دانشگاه تهران

پرسش و پاسخ

Session 4: Countries & Regions (Melal Hall: 13:30-15:30)

Chair: Dr. Reza Bagheri

Israel and Myanmar: Partners in Arms, Ethnic Cleansing, and War

Dr. Emily Jane O’Dell, PhD, Professor, Parami University / Bard College, Humanities and Social Sciences, Republic of the Union of Myanmar

Geopolitics of Central Asia: Evidence from Energy Trade Aspect

Dr. Inna Kirikina, PhD in Philosophy, Expert of Gas Markets in Skolkovo Energy Centre, Deputy Direction of International Alliances, Russian Federation

Dr. Jinsok Sung, PhD in Economics, Center for International Area Studies, Hankuk University of Foreign Studies, South Korea

Dr. Ehsan Rasoulinezhad, Associate Professor, Faculty of World Studies, University of Tehran, Iran

World Recognition before World Domination: Rising Powers’ Challenges for Establishing a New World Order: Case Study of China

Dr. Mohammad Reza Saeidabadi, Associate Professor, Faculty of World Studies, University of Tehran, Iran

Sam Mohammmadpour, PhD Student, Faculty of World Studies, University of Tehran, Iran

US Global Environmental Policy

Dr. Cyrus Faizei, Assistant Professor of Regional Studies, University of Tehran, Iran

Resurgence of Leftist Leaders in Latin America: New Pink Tide?

Dr. Elaheh Nourigholamizadeh, Assistant Professor, Faculty of World Studies, University of Tehran, Iran

Middle Powers Approach towards the Sino-American Rivalry in Asia and the Pacific. Case Study of the Philippines

Dr. Michał Dahl, University of Humanities and Economics in Lodz, Poland

Q & A

نشست ۵: جایگاه ایران (تالار حنانه، ۱۸:۰۰-۱۶:۰۰)

مدیر نشست: دکتر اسدالله اطهری

روایت‌سازی و روایت‌گری در سیاست خارجی

دکتر سید عباس عراقچی، دانشیار دانشکدة روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه

منابع و مراکز جدید قدرت؛ روندهای آیندة نظام جهانی

دکتر ارسلان قربانی شیخ‌نشین، استاد روابط بین‌الملل، دانشگاه خوارزمی

مهدی احمدی، دانشجوی دکتری روابط بین‌الملل، دانشگاه خوارزمی

سیاست شرقی و منافع ملی ایران در نظام بینالمللی آینده

دکتر جهانگیر کرمی، دانشیار مطالعات روسیه، دانشکدة مطالعات جهان، دانشگاه تهران

جمهوری اسلامی ایران و نظام جهانی قدرت

دکتر محمدرضا دهشیری، استاد علوم سیاسی دانشکدة روابط بین الملل

ایران و تنوع معنایی اتحاد و انزوای راهبردی در روابط بینالملل

دکتر ساسان کریمی، پژوهشگر پسادکتری و مدرس، دانشکده مطالعات جهان، دانشگاه تهران

سناریوهای جنگی اسرائیل در برابر ایران (با تأکید بر نقش ایالات متحده و روسیه)

دکتر احسان اعجازی، دکتری روابط بین‌الملل، دانشگاه گیلان

دکتر مهدی لکزی، دکتری روابط بین‌الملل، دانشگاه آزاد اسلامی

پرسش و پاسخ

Session 6: Theoretical Perspectives (Melal Hall: 16:00-18:00)

Chair: Dr. Shaho Sabar

BRI, GDI and SDG 16: Still a Long Way to Go

Maziyar Shokrani, Global Engagement Program, School of International Studies, Zhejiang University

Nirmala Many, Business Law Department, Faculty of Humanities, Bina Nusantara University, Jakarta Indonesia

World(s) in Transition from a Constructivist Point of View

Dr. Homeira Moshirzadeh, Professor of International Relations, University of Tehran, Iran

The Outlook of Global Power from an Energy Policy Perspective

Dr. Rahmat Hajimineh, Assistant Professor in International Relations, Islamic Azad University, Tehran, Iran

Gelareh Rastegarnia, PhD Candidate of International Relations, Islamic Azad University, Karaj, Iran

Tech-hubs as Sources of Power and Influence for a New World Order in the 21st Century

Dr. Farnaz Noori, PhD in American Studies, University of Tehran, Iran

The Possibility of the Emergence of Global Power Centers: Requirements and Obstacles

Dr. Ebrahim Meraji, PhD in International Relations, Islamic Azad University, Tehran, Iran

The Impacts of Armed Non-State Actors (ANSAs) on Global Power System, a Case Study of Taliban

Reza Javadi, PhD Candidate in British Studies, Faculty of World Studies, University of Tehran, Iran

Q and A

در اختتامیة این مراسم نیز دکتر جواد ظریف، دانشیار دانشکدة مطالعات جهان، سخنران کلیدی نشست بود.

دکتر رحمت حاجی‌مینه، دبیر اجرایی همایش، نیز با بیان گزارشی، خاتمة همایش را اعلام داشت.

فیلم مراسم اختتامیه در آدرس زیر در دسترس علاقه‌مندان است.

https://aparat.com/v/Om0Xa