پنج نشست مجازی: همهگیری کرونا و تحولات جهانی در عصر کرونا و پساکرونا
نشست نخست: روندها و راهبردهای جهانی کسب و کار در سال ۲۰۲۱
دانشکدة مطالعات جهان دانشگاه تهران با همکاری انجمن ایرانی مطالعات جهان، از ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ تا ۱۱ فروردین ۱۴۰۰، هر چهارشنبه ساعت ۱۸:۰۰ الی ۱۹:۰۰ به مدت پنج هفته، سلسلهنشستهای مجازی «همهگیری کرونا و تحولات جهانی در عصر کرونا و پساکرونا» را در کانال اینستاگرام دانشکده برگزار میکند.
در نشست نخست، دکتر علی داوری، استادیار دانشکدة کارآفرینی دانشگاه تهران، در روز چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ سخنرانی خود را با عنوان «روندها و راهبردهای جهانی کسبوکار در سال ۲۰۲۱ (متأثر از بحران کرونا و مبتنی بر تجارت قدرتهای اقتصادی)» ایراد کرد.
دکتر داوری از سه روند اجتماعی، بهبود اقتصاد جهانی، و سازگاری کسبوکارها با کووید ۱۹ سخن گفت. وی روندهای اجتماعی را تحول نظام سلامت و بهداشت و درمان؛ افزایش توجه به مسئولیت اجتماعی و سرمایهداری ذینفعان؛ و بدهی دولتها و پیامدهای ناشی از آن برشمرد و به شرح هر یک پرداخت.
در خصوص روند بهبود اقتصاد جهانی، پنج روند نوآوری و نسل جدید کارآفرینان؛ افزایش میزان مصرف و بازگشت اعتماد؛ افزایش سفرهای تفریحی و کندی سفرهای کاری؛ تسریع انقلاب صنعتی چهارم و ارتقای بهرهوری؛ و رشد مثبت اقتصاد جهانی را تبیین کرد.
همچنین، روندهای سازگاری کسبوکارها با کووید ۱۹ را هفت روند برشمرد: افزایش ضریب نفوذ خرید برخط و تغییر رفتار مشتریان؛ تحول زنجیرة تأمین مواد اولیه؛ توسعة دورکاری کارکنان؛ توسعة مدیریت منابع انسانی نسل ۳؛ انقلاب داروهای زیستی، متنوعسازی و توسعة تابآوری شرکتی؛ و تولید خودروهای برقی، هیبریدی و تحول در صنعت خودروسازی؛
دکتر داوری در بخش دوم سخنان خود به راهبردهای جهانی کسبوکار پرداخت و چهار راهبرد را تبیین کرد: توسعة کسبوکارهای جدید؛ نوآوری مدل کسبوکار؛ نوسازی کسبوکار؛ و پایدارسازی و تدوام عملیات.
این استاد کارآفرینی، از مجموعه گزارشهای مطالعات دیدهبان کسبوکار نیز سخن گفت و علاقهمندان را برای دسترسی به این گزارشها به سایت http://bizwatch.ir فراخواند.
فیلم این سخنرانی در کانال اینستاگرام دانشکدة مطالعات جهان به نشانی زیر در دسترس علاقهمندان است.
iranian_studies_ut